Aansluiting

Indien je actief wenst te worden in de triatlon- en/of duatlonsport en eventueel wil deelnemen aan georganiseerde wedstrijden, dan dien je buiten de aansluiting bij de club ook nog een licentie aan te vragen bij de Vlaamse Triatlon- en Duatlon Liga (VTDL). Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Als Iron Kid (=kidslicentie)

  IRON KIDS zijn kinderen van 6 tot 12 jaar. Met deze licentie ben je verzekerd tijdens trainingen en kan je aan ledentarief deelnemen aan de verschillende Iron- en Powerkids.

 • Als Jeugdlid (=jeugdlicentie)

  Met een jeugdlicentie kan je deelnemen aan het Jeugdcup-circuit en aan recreatieve wedstrijden. De jeugdatleten dienen bij aansluiting bij een club of bij het begin van een Olympiade een medisch attest afleveren dat ook mag ondertekend zijn door een gewone huisarts. Dit medisch attest is geldig voor een periode van 4 jaar of tot het einde van de Olympiade.

 • Als competitief lid (vanaf 18 jaar) (=wedstrijdlicentie)

  Met een wedstrijdlicentie kan je deelnemen aan alle wedstrijden, zowel in binnen- als buitenland. Een arts dient je aansluitingsfiche te ondertekenen. Eveneens dien je een medisch attest at te leveren wat geldig blijft tot het einde van de Olympiade

 • Als trainend lid (=lidkaart)

  Met een lidkaart ben je verzekerd tijdens de trainingen. Wens je deel te nemen aan recreatieve wedstrijden, dan neem je op de wedstrijddag een “daglicentie”. Zo ben je ook verzekerd op die wedstrijd.

 • Uit sympathie voor onze atleten (= zonder VTDL-licentie)

  Ereleden die uit sympathie een steunende bijdrage willen leveren aan de club mogen een bijdrage storten vanaf € 10,00. Zij worden op de website vermeld als "erelid".

Vooraleer een aansluiting bij BrTC kan gebeuren moet je een goedkeuring krijgen van het bestuur, waarna je op proef aan twee loop-, zwem en/of fietstrainingen mag deelnemen.
Vervolgens dienen de volledig ingevulde invulformulieren1 aan de secretaris overhandigd te worden (*) en dient het lidgeld voor de club en het inschrijvingsgeld voor de federatie (VTDL) te worden gestort. Vanaf dan gaat het lidmaatschap effectief in.

(*) Dit gebeurd automatisch door registratie op de website